• Phone
    Telefon

    +48 605 480 560

  • E-mail
    Adres e-mail

    kontakt@innowatorzywsi.pl

Ogólnopolski Festiwal Drobiu | 23–24 sierpnia 2025 | Uniejów

Dodano: 02 lip 2025

Ogólnopolski Festiwal Drobiu to wyjątkowe wydarzenie, które łączy profesjonalizm sektora drobiarskiego z promocją kulinarnego dziedzictwa i nowoczesnych rozwiązań technologicznych. W dniach 23–24 sierpnia 2025 roku w Uniejowie spotkają się hodowcy, przetwórcy, producenci technologii, pasjonaci kuchni, a także konsumenci mięsa drobiowego, których nie może zabraknąć podczas tego wydarzenia – by wspólnie celebrować siłę i innowacyjność polskiego drobiarstwa.

Konferencja Branżowa | 23 sierpnia 2025 r.

Pierwszy dzień Festiwalu poświęcony będzie konferencji branżowej skierowanej do hodowców drobiu i przetwórców mięsa. Eksperci podejmą kluczowe tematy związane z wyzwaniami, zrównoważonym rozwojem i innowacjami w produkcji drobiarskiej.
To doskonała przestrzeń do wymiany doświadczeń, nawiązywania kontaktów biznesowych oraz poznania najnowszych trendów w branży.

W programie konferencji znajdą się m.in. następujące wystąpienia:

  • Regulacje Europejskie i ich wpływ na produkcję drobiarską
    dr Piotr Kwieciński, Wiceprezydent Europejskiej Federacji Lekarzy Weterynarii
  • Precyzyjne żywienie drobiu w aspekcie opłacalności
    Prof. dr hab. Mariusz Korczyński, Kierownik Katedry Żywienia Zwierząt i Paszoznawstwa, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Wymogi weterynaryjne w dobie poważnego kryzysu w polskim drobiarstwie – teraźniejszość i przyszłość
    lek. wet. Joanna Kokot-Ciszewska, Lubuski Wojewódzki Lekarz Weterynarii
  • Między prawdą a manipulacją – jak chronić wizerunek polskiego drobiu?
    dr inż. Sławomir Jarka, Instytut Zarządzania, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Racjonalne inwestowanie w sektorze mięsa drobiowego – jak rozwijać biznes bez ryzyka przeinwestowania
    Paweł Wyrzykowski, analityk sektora spożywczego
  • Planujesz inwestycje? Skorzystaj ze zwolnienia podatkowego w Łódzkiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej!
    Karolina Falkenberg, Ekspert w Departamencie Pozyskiwania i Obsługi Inwestora, Łódzka SSE

🔹 Liczba miejsc jest ograniczona – decyduje kolejność zgłoszeń.
📌 Rejestracja na konferencję: https://festiwaldrobiu.pl/formularz-zgloszeniowy/

Wydarzenie plenerowe i ekspozycja firm | 24 sierpnia 2025 r.

Drugi dzień Festiwalu to targi branżowe i widowiskowe wydarzenie plenerowe otwarte dla szerokiej publiczności. Na stoiskach wystawców zaprezentowane zostaną nowoczesne maszyny, urządzenia i rozwiązania wspierające rozwój sektora drobiarskiego. To doskonała okazja do zapoznania się z innowacjami oraz budowania relacji między producentami, przetwórcami i dostawcami technologii.

Równolegle odbędzie się część kulinarna i edukacyjna z udziałem Kół Gospodyń Wiejskich, które pod okiem uznanych szefów kuchni zaprezentują swoje kulinarne umiejętności – łącząc regionalne tradycje z nowoczesnymi trendami.

📌 Informacje dla wystawców: https://festiwaldrobiu.pl/wystawcy/

Konkurs kulinarny dla Kół Gospodyń Wiejskich | 24 sierpnia 2025 r.

Serdecznie zapraszamy Koła Gospodyń Wiejskich i stowarzyszenia do udziału w konkursie kulinarnym, którego celem jest promocja walorów mięsa drobiowego poprzez kreatywne, smaczne i inspirowane tradycją potrawy.

🏆 Dla najlepszych zespołów przewidziano atrakcyjne nagrody!

📌 Rejestracja KGW do konkursu: https://festiwaldrobiu.pl/konkurs-kulinarny/

Wspólna przestrzeń dla branży i konsumentów

Ogólnopolski Festiwal Drobiu to platforma wymiany wiedzy, promocji innowacji oraz budowania pozytywnego wizerunku polskiego drobiu. To również wyjątkowa okazja do integracji środowiska branżowego z konsumentami, którzy aktywnie współtworzą rynek i kształtują przyszłość polskiego drobiarstwa.

🔗 Więcej informacji znajdziesz na stronie: www.festiwaldrobiu.pl

Nie może Was tam zabraknąć. Do zobaczenia w Uniejowie!