• Phone
    Telefon

    +48 605 480 560

  • E-mail
    Adres e-mail

    kontakt@innowatorzywsi.pl

„Mięso wieprzowe w codziennej diecie” – podsumowanie działań promocyjnych

Dodano: 11 Lip 2020

Stowarzyszenie Innowatorów Wsi w ramach realizowanego Projektu w sobotę 4 lipca br. zorganizowało w centrum handlowym Port Łódź event promujący polską wieprzowinę. W trakcie wydarzenia odbyły się pokazy kulinarne, które przeprowadził znany kucharz między innymi z programu Hell’s Kitchen-Piekielna Kuchnia – Pan Bartosz Brogowski. Na scenie została przygotowana przystawka – boczek smażony podany na rukoli w towarzystwie duszonego pora oraz danie główne – polędwiczka po flamandzku. Ponadto na terenie patio zostały usytuowane punkty gastronomiczne, z których wydawane były do degustacji wędliny, podroby i kiełbasy przygotowane z najwyższej jakości wieprzowiny. Podczas eventu uczestnicy mieli okazję wziąć udział w licznych konkursach dotyczących wiedzy na temat mięsa wieprzowego i wygrać cenne nagrody. Wydarzenie spotkało się z dużym zainteresowaniem klientów Portu Łódź, którzy degustowali przygotowane potrawy w przerwach między zakupami.

Uzupełnieniem eventu była konferencja „Mięso wieprzowe – potrzeby i oczekiwania grupy HoReCa”, która odbyła się 7 lipca br. w Zespole Szkół Salezjańskich w Łodzi. Podczas spotkania głos zabrali eksperci: Michał Walczak, Maciej Woropaj, Joanna Ptasińska oraz Wojciech Petera. Gościem konferencji był Dyrektor Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa oddziału terenowego w Łodzi Pan Marek Sarwa, który przybliżył wszystkim zebranym temat używania znaku „Produkt polski”. Konferencja była transmitowana on-line za pośrednictwem Facebook’a.

Zadanie zostało sfinansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.

Bądź na bieżąco ze wszystkimi nowościami dotyczącymi podejmowanych przez nas działań!

Polub nasz profil na Facebooku – Stowarzyszenie Innowatorów Wsi.

Subskrybuj nasz kanał na YouTube –  Innowatorzy Wsi.